Onderlinge 9 september

Onderlinge 9 september

Door Danny

De eerste clubavond van het seizoen kende een redelijke opkomst. Met 12 spelers zaten we ruim boven het minimum van 8. Er werden 14 spelers verwacht, maar nog niet iedereen heeft het duidelijk in de agenda staan. Dus aan het begin ging het niet helemaal goed met de paringen. Dat leidde er bijvoorbeeld toe, dat er uiteindelijk twee dubbele partijen waren. Met een even aantal is dat natuurlijk helemaal niet nodig! Dat moet de volgende keer nog iets beter.

Mooi was wel dat b.v. Jan van Meggelen overkwam uit Emmen om lekker mee te dammen. Hij heeft toegezegd om wat vaker aan te schuiven. Ook maakte onze nieuwe aanwinst Bert Dollekamp zijn opwachting, net als “Hoogevener” Klaas Leijenaar.

De eerste ronde leverde direct al spektakel op. Jan verschalkte Bert met een combinatie. De rookwolken waren nog niet opgetrokken, of Danny trapte in een “Michieltje” tegen René. Zetcontrole blijft toch belangrijk in het dammen. Danny liet zich de combinatie niet bewijzen. René kun zich nu volledig richten op zijn andere partij. Hij speelde namelijk ook nog tegen Edward. René plaatste een goede Ghestem doorstoot, maar verzuimde de beste voortzetting te spelen. Ineens kreeg Edward een gouden kans op een verrassende forcing en die kans nam hij. Hij kwam op dam en speelde een gewonnen partij. René ploeterde nog even door en kreeg zowaar een kans in de schoot geworpen. Hij kwam op dam en het was meteen remise.

Ondertussen had Klaas gewonnen van Floris. In een spannende partij met een “harrie”, vergaloppeerde hij zich bijna. De geplande voortzetting was sluw verhinderd. In tegenstelling tot Danny, doet Klaas wel aan zetcontrole en hij vond zowaar een andere winnende voortzetring.

Owen speelde ook een dubbele partij tegen Marinus en Renie. Dat is zowaar nog geen makkie. Marinus wist Owen knap een punt te ontfutselen. Ook Renie speelde erg sterk, maar het ging toch nog mis voor hem. Owen kon opgelucht adem halen en drie punten mee naar huis nemen. Johan plaatste tegen Sander een centrumaanval. Deze aanval was wel te omsingelen, zoals Jan later liet zien. Sander probeerde het op een andere manier, maar dat liep niet helemaal goed. De aanval werd een flank centrumaanval en die werd vakkundig naar de winst gevoerd.

Door de dubbele partijen is er wel een grappige ranglijst. Deze is gebaseerd op het moyenne systeem (eigen gemiddelde + tegenstander gemiddelde). Marinus en Edward speelden weliswaar remise, maar deden dit tegen een tegenstander die drie punten haalde. Hierdoor gaan ze voorlopig aan de leiding!

De volgende clubavond is op vrijdag 23 september.

Na de opening werd René opgezadeld met een slechte vleugel, maar dat is al weer aardig bijgetrokken. Danny was nog steeds positioneel aan het denken en kwam met 40-34???? En het eerste Michieltje van het seizoen was een feit.